Følg NORA på facebook for at få vores seneste anbefalinger om regionale nyheder og arrangementer 

SENESTE NYHEDER FRA NORA

Høgni Hoydal, Minister of Fisheries of the Faroe Islands, hosted the first Large Ocean Nations Forum...

NORA indkalder til projektforslag med ansøgningsfrist den 2. oktober 2017. Projektstøtten kan...

Hvussu verður úrslitið, tá 11 viðurkendir, norðurlendskir sniðgevar skulu framleiða nýmótans...

Hovedside  » Information  » 

Nordatlantiske skoleelever samles på FABLAB i Vestmannaøerne

I morgen, fredag den 23. september drager 16 unge fra Nordatlanten ud på en rejse, der fører dem til Vestmannaøerne i Island. De unge i folkeskolernes afgangsklasser, skal gennemføre en uges forløb i et Fablab på Vestmannaøerne. Fablab er forkortelse for det amerikanske udtryk Fabrication Laboratory og har sit udgangspunkt på MIT universitetet i USA, hvor det har været brugt som en del af undervisningen. Kort fortalt er et fablab et sted, hvor undervisning, teknik, kreativitet og leg går hånd i hånd.

Ungdommen der deltager på NORAs FabLab sommerskole på Vestmannaøerne vil få en forståelse for hvad et Fablab er for en størrelse og de får muligheden for at bruge f.eks. 3d printere, cnc maskiner til at fremstille de ting, som de skaber i løbet af opholdet.

NORA ser Fablabs som et sted, der kan være med til at styrke iværksætterlysten og ikke mindst kreativiteten. Island har haft succes med sine Fablabs, som er meget populære blandt ungdommen, og de har allerede set de første ivræksættervirksomheder blomstre ud fra miljøerne. Det er håbet at dette på sigt også kan ske i de andre lande, især på Færøerne og Grønland, hvor der pt. ikke er Fablabs og hvor der er behov for tilbud der henvender sig til ungdommen.

De unge der skal være på Fablab sommerskolen kommer fra Grønland, Island, Færøerne og Norge. I forbindelse med fablab sommerskolen, vil der blive arrangeret et informationsmøde for interessenter fra regionen, hvor de har mulighed for med konkret erfaring fra opholdet at gøre deres erfaringer med dette undervisningstilbud og om det muligvis er noget for deres region eller land. Informationsmødet er i Fablabs lokaler i Vestmannaøerne den 27. September klokken 9.00.

I forbindelse med sommerskolen vil NORA komme med regelmæssige opdateringer fra opholdet på Vestmannaøerne, og hvor andre interesserede kan følge med i udviklingen.

På NORAS konferencen om det digitale arktis var der en præsentation af Fablab og hvad det går ud på. Præsentationen kan ses her: http://digitalarctic.com/Default.aspx?ID=9&Action=1&NewsId=21&M=NewsV2&PID=16.


Print
 
leatherdyke.cc