Følg NORA på facebook for at få vores seneste anbefalinger om regionale nyheder og arrangementer 

Hovedside  » 

Stort potentiale i et nordatlantisk cruisesamarbejde

Et effektivt regionalt samarbejde er en vigtig forudsætning for, at de nordatlantiske lande fuldt ud kan udnytte det store potentiale i den voksende krydstogtsturisme.<?xml:namespace prefix = o ns = \"urn:schemas-microsoft-com:office:office\" />

Det var en af konklusionerne på NORAs konference “Cruise Tourism in the North Atlantic”. Formålet med denne konference, som fandt sted i København torsdag den 14. februar 2008, var at belyse muligheder og udfordringer ved markedsføringen af den nordatlantiske region som krydstogtsdestination.

Konferencens oplægsholdere var alle enige om, at krydstogtsindustrien i højere grad vil se regionen som en attraktiv destination, hvis landene bliver bedre til at samarbejde, fordi vilkårene i ét område ofte vil påvirke attraktiviteten af andre områder i regionen.

Norge, Færøerne, Island, Grønland, New Foundland og Skotland er potentielle partnere slog formanden for ”Cruise Iceland”, Ágúst Ágústsson, fast i sit oplæg på konferencen. Der er flere gode eksempler på succesfulde regionale samarbejdsprogrammer, som kan være til inspiration til et videre samarbejde. Blandt disse nævnte Águst Augústsson ”Cruise Baltic” og ”In the wake og the vikings”, der begge er eksempler på succesfulde samarbejdsprojekter mellem flere lande.

Fordele ved et nordatlantisk samarbejde

Hvilke fordele ville være ved et nordatlantisk samarbejde? Bob Mccarthy, der er udviklingsdirektør for havnemyndighederne i St. Johns, pegede på flere fordele ved et tættere samarbejde, som strækker sig over hele Nordatlanten – fra Norge i øst til Canada i vest.

- Samarbejdet vil skabe bedre muligheder for at profilere Nordatlanten som en vigtig krydstogtsdestination. Det vil bl.a. betyde forbedrede muligheder for at brande det distinktive ved Nordatlanten igennem et klart og sammenhængende budskab til forbrugeren. Dernæst vil et netværk mellem de nordatlantiske destinationer give bedre muligheder for at dele information, ressourcer, oplevelser og produkter, mente Bob Mccarthy.

På baggrund af de positive erfaringer fra Cruise Baltic opfordrede dette samarbejdes formand, Ole Andersen, som til daglig er marketingsdirektør for Wonderful Copenhagen, i sit engagerede oplæg også de nordatlantiske lande til at satse på et tættere samarbejde:

- Hvis I ikke brander regionen sammen, så vil ingen gøre det. Det er nødvendigt med samarbejde og det giver i sidste ende bedre resultater, mente Ole Andersen. Et sådan samarbejde vil dog kun være muligt, hvis man skaber en fælles organisation, der arbejder målrettet med at bevidstgøre cruiseindustrien og turistbranchen om mulighederne inden for nordatlantiske krydstogter.


Print
 
leatherdyke.cc