Følg NORA på facebook for at få vores seneste anbefalinger om regionale nyheder og arrangementer 

SENESTE NYHEDER FRA NORA

Høgni Hoydal, Minister of Fisheries of the Faroe Islands, hosted the first Large Ocean Nations Forum...

NORA indkalder til projektforslag med ansøgningsfrist den 2. oktober 2017. Projektstøtten kan...

Hvussu verður úrslitið, tá 11 viðurkendir, norðurlendskir sniðgevar skulu framleiða nýmótans...

Mainpage  » Information  » 

NORAs 20-års jubilæum

NORAs direktør Ásmundur Guðjónsson indleder.

NORAs 20-års jubilæum blev fejret på behørig vis onsdag aften d. 2. november på Nordatlantens Brygge i København. Omkring 80-90 nordiske gæster og venner var samlet i dagens anledning, hvor der var gode muligheder for organisationens netværk at mødes samt udveksle aktuelle erfaringer og hilsner.

Programmet bød på en spændende og velsmagende nordatlantisk menu, som den norske kok Per Theodor Tørissen havde sat sammen. Til stemningen ellers spillede og sang den altid fantastiske Rasmus Lyberth sammen med ypperligt klaverakkompagnement.

Inspirerende taler

Dørene slog op kl. 18.00, hvorefter direktør Ásmundur Guðjónsson bød velkommen. Derefter holdt komiteformand Jákup Mørkøre tale, hvor han bl.a. berettede om NORAs tilblivelse og udvikling. Han lagde vægt på, at NORA skal være projektstøttende, allianceskabende og agendasættende, og at missionen lyder på at være et organ for øget samarbejde i Nordatlanten.

Færøernes samarbejdsminister Høgni Hoydals tales titel var: NORA 20 år – en katalysator og The Missing Link i nordisk og arktisk samarbejde. Hoydal mente, at den måske usandsynlige sammensætning af det nordatlantiske samarbejde er en unik sammensætning, der gør det umulige muligt: “NORA virker grænseoverskridende og kan arbejde på kryds og tværs af alle politiske, faglige, erhvervsmæssige, strukturelle og geografiske barrierer. Herudover kan NORA arbejde sammen med andre internationale organisationer.”

Hoydal udtrykte ønske om, at NORA skal blive drivkraft i den nordiske arktiske politik, hvor Nordatlanten og Arktis skal knyttes sammen. Han pegede bl.a. til den nordatlantiske udviklingsstrategi (NAUST) som et vigtigt instrument i denne henseende, og som Færøernes regering vil aktivt støtte.

Projektstøtte og resultater

MARORKA er i dag en international virksomhed, som specialiserer i at optimere fartøjers brændstofforbrug ved at analysere og effektivisere energiindsats og logistik. Iværksætter og Marorkas tidligere CEO Jón Ágúst Þorsteinsson præsenterede virksomheden samt betydningen af NORAs støtte i virksomhedens udviklingsfase (se præsentationen her).

Ólavur Gregersen præsenterede Ocean Rainforest, som er en innovativ virksomhed, der arbejder med at udvikle tangbaserede produkter. Gregersen fremhævede ligeledes betydningen af projektfinansieringsmulighederne gennem NORAs programmer, som han kaldte ’Angel Capital’. Helt konkret muliggør den aktuelle støtte, at virksomheden har mulighed for at overleve den såkaldte ’Dødens Dal for Innovation’ fase i virksomhedsudviklingen (se præsentationen her).

NORA og fremtiden

NORA er taknemmelig for den store og varme opbakning, som de fremmødte gæster og venner viste under arrangementet. Det giver fornyet tro på og styrke til at fortsætte med det vigtige nordatlantiske samarbejde. Der foreligger mange udfordringer i de kommende tiders palet med nye projekter, nye strategier og – ikke mindst – fornyet engagement blandt Nordatlantens aktører og samarbejdspartnere.


Print
 
leatherdyke.cc